تاریخ : پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 24 شوال 1445 Thursday, 2 May , 2024
10

روستاي آهار، شکوفه‌هاي گيلاس

  • کد خبر : 51080
  • 14 آوریل 2019 - 12:22
روستاي آهار، شکوفه‌هاي گيلاس

روستاي آهار، شکوفه‌هاي گيلاس روستای آهار از روستاهای خوش آب‌وهوا و دیدنی دهستان رودبار قصران، شهرستان شمیران استان تهران است. این روستا در محل تلاقی دو تنگه‌ای قرار دارد که یکی به سمت شمال‌غرب به ده‌تنگه و گردنه زرگاه و دیگری به سمت جنوب‌غرب منتهی می‌شود. روستای آهار از روستاهای آباد و پُر رونق منطقه […]

روستاي آهار، شکوفه‌هاي گيلاس

روستای آهار از روستاهای خوش آب‌وهوا و دیدنی دهستان رودبار قصران، شهرستان شمیران استان تهران است. این روستا در محل تلاقی دو تنگه‌ای قرار دارد که یکی به سمت شمال‌غرب به ده‌تنگه و گردنه زرگاه و دیگری به سمت جنوب‌غرب منتهی می‌شود. روستای آهار از روستاهای آباد و پُر رونق منطقه بوده و به علت داشتن مزارع و باغات وسیع، بیشتر ساکنان این روستا به کار باغداری مشغول هستند.

پیاده‌روی در مسیر کوچه‌باغ‌ها و در میان دشت‌ها با شنیدن صدای شرشر آب بسیار لذت‌بخش است. آهار همیشه زیباست، ولی در دو وقت اواسط بهار به علت وجود شکوفه‌های گیلاس روی درختان و اواسط پاییز به علت برگ‌های پاییزی با رنگ‌های زرد و نارنجی بسیار دل‌انگیزتر است. برای رفتن به آهار و دیدن شکرآب و ده‌تنگه، بهتر است کفش مناسب پیاده‌روی، کوله‌پشتی و یک وعده غذایی همراه داشته باشید و اگر در فصل پاییز مسافرت می‌کنید، لباس گرم فراموش‌تان نشود.

نام اصلی و باستانی روستا «اوهار» بوده است که این نام هنوز هم با ترکیب «گل‌اوهر» به محلی اطلاق می‌شود که مدخل روستا و در انتهای جاده فشم و ایگل است. «او» به معنای آب و «هر» به معنای آسیاب است. اوهر به معنای آبادی‌ است که دارای آب فراوان برای احداث آسیاب است.

آبشار شکرآب در نزدیکی روستای آهار در میان دره‌ای سرسبز و دیدنی واقع شده است. شکرآب باغستانی است ییلاقی و باصفا در غرب دره آهار که چند قنات و چشمه آب از جمله چشمه برفی شکرآب بر زیبایی‌های آن افزوده است. روستای شکرآب و مسیرهای غربی آن که منتهی به شهرستانک است، محلی برای سیاحت و شکار شاهان قاجار نیز بوده است. آبشار پُر آب این روستا یکی از زیباترین مناظر طبیعی آن است. همچنین آبشاری فصلی موسوم به آبشار چهل‌پله در دامنه‌های کوه قلعه‌دختر آهار قرار دارد که شامل مجموعه‌ای از آبشارهای زیبا است.

برای حرکت به سمت آهار از تهران، باید راهی جاده لشگرک شوید و مسیر این جاده به سمت فشم را در پیش بگیرید. بعد از گذر از حاجی‌آباد و اوشان به روستای آهار می‌‌رسید. البته راه سخت‌تری هم برای رفتن به آهار هست و علاقه‌مندان به کوهنوردی می‌توانند آن را انتخاب کنند و آن هم رفتن به قله توچال به وسیله تله‌کابین یا پای پیاده و سپس طی کردن مسیر دامنه شمالی توچال و رسیدن به آهار است. البته این راه دوم کمی طولانی است و از قله توچال تا روستای آهار حدود هفت ساعت پیاده‌روی نیاز دارد. در این منطقه می‌توانید جاذبه‌هایی مثل آبشار شکرآب، امامزاده طاهر شکرآب، آبشار ده‌تنگه، قلعه تاریخی‌دختر و قلل مرتفع مثل قله قلعه‌دختر، سی‌چال، توچال و قزقونچال را ببینید.

از روستای آهار می‌توان هم به آبشار شکرآب رفت و هم به آبشار ده‌تنگه؛ هر دو مسیر، بسیار زیبا و فرح‌بخش است و از میان کوچه‌باغ‌های بسیار زیبا و درختان چنار و گردو و جوی‌های آب و آبشارهای کوچک می‌گذرد. برای رفتن به هر‌کدام از این دو مسیر باید وسیله‌تان را در آهار پارک و باقی راه را با پای پیاده طی کنید. از میدان آهار که رد شوید و پل آهنی را رد کنید به یک دوراهی می‌رسید که راه سمت راست به ده‌تنگه می‌رود و راه مستقیم شما را به آبشار شکرآب می‌رساند. مسیر اصلا خسته‌کننده نیست؛ هم ییلاقی است و هم بدون شیب خسته‌کننده و تقریبا هموار است. برای رسیدن به هر کدام از دو مقصد، نیاز به دو تا سه ساعت پیاده‌روی دارید.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

 

لینک کوتاه : https://sanattourism.ir/?p=51080

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 2
  1. روستای آهار یکی از زیبا ترین روستاهایی هست که تاحالا دیدم

  2. روستای آهار یکی از زیبا ترین روستاهایی هست که تاحالا دیدم واقعا بینظیزه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.