تاریخ : یکشنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۳ 1 محرم 1446 Sunday, 7 July , 2024
4

سالم‌ترين شيوه تغذيه در جهان

  • کد خبر : 50163
  • 04 مارس 2019 - 13:33
سالم‌ترين شيوه تغذيه در جهان

سالم‌ترين شيوه تغذيه در جهان شيوه زندگي و سلامت افراد به تغذيه سالم وابسته است، مصرف متعادل چربي‌ها و نشاسته‌ها، شيريني‌ها و نمک اگر در نوع تغذيه مردم رعايت شود، سلامت و تندرستي تامين مي‌شود و وقتي سلامت باشد، در چي آن نشاط و شادابي جوامع را فرا مي‌گيرد. در اين نوشتار به سالم‌ترين تغذيه […]

سالم‌ترين شيوه تغذيه در جهان

شيوه زندگي و سلامت افراد به تغذيه سالم وابسته است، مصرف متعادل چربي‌ها و نشاسته‌ها، شيريني‌ها و نمک اگر در نوع تغذيه مردم رعايت شود، سلامت و تندرستي تامين مي‌شود و وقتي سلامت باشد، در چي آن نشاط و شادابي جوامع را فرا مي‌گيرد. در اين نوشتار به سالم‌ترين تغذيه مردم جهان مي‌پردازيم.

سنگاپور؛ ماهي و سبزي

بر اساس آمارهاي منشر شده، نرخ اميد به زندگي در سنگاپور ۸۲ سال است. با اينکه آنها در طول روز برنج زيادي مصرف مي‌کنند اما چرا آنها در فهرست مصرف‌کنندگان سالم‌ترين تغذيه دنيا قرار دارند؟ به گفته دكتر شارل بلاژيانيچ، پزشك متخصص تغذيه دانشگاه ليون، كربوهيدرات‌هاي فراوان برنج با مواد غذايي مفيد موجود در سبزي‌هاي تازه و ماهي- كه آنها هم در رژيم غذايي سنگاپوري‌ها جاي ثابتي دارند- خنثي مي‌شود. گوشت قرمز چندان در رژيم غذايي سنگاپوري‌ها جايي ندارد. در مورد شيريني‌ها هم آنها فقط ميوه‌هاي شيرين، مثل انبه، مصرف مي‌كنند.

ژاپن؛ تا خرخره نخور

سن اميد به زندگي در ژاپن ۸۲ سال است. بوريس پاسترناك نويسنده مشهور (خالق كتاب دكتر ژيواگو) سال‌ها قبل رژيم غذايي ژاپني‌ها را ستايش كرده بود. او در نوشته‌اي اشاره كرده كه رژيم غذايي ژاپني‌ها غني از سبزي‌هاي خانواده كلم است (گل‌كلم، كلم بروكلي، كلم قرمز، بوك چوي و… ) و اين باعث مي‌شود رژيم غذايي آنها غني از سبزي‌هاي تازه و مفيد باشد. در ضمن منبع اصلي پروتئين در غذاهاي ژاپني، يعني گوشت ماهي و سويا، جزو خانواده دوستداران قلب ارزيابي مي‌شود. جدا از اين دو ويژگي، رژيم غذايي ژاپني‌ها غني از كربوهيدرات‌هاي كمپلكس است كه در نودل‌هاي ژاپني به‌طور فراوان وجود دارد. نکته مهم‌تر اينکه بسياري از ژاپني‌ها از شيوه كم غذا خوردن پيروي مي‌كنند. در واقع اين يك سنت شده كه آنها زماني كه احساس مي‌كنند ۸۰ درصد معده آنها پر شده است، دست از غذا خوردن مي‌كشند.

چين؛ سرخ کردني ممنوع

سن اميد به زندگي چيني‌ها ۷۳ سال است اما آنها هم تغذيه سالمي دارند. دكتر چن ژوهي، پزشك سازمان جهاني غذا مي‌گويد: شيوه غذا خوردن چيني‌ها يكي از سالم‌ترين رژيم‌هاي غذايي جهان را شكل داده است. به گفته او، براساس سنت دو سوم غذاي چيني‌ها را سبزي‌ها، ميوه‌ها، حبوبات و غلات تشكيل مي‌دهد. كلم و بوك چوي، سبزي‌هاي داراي ريشه خوراكي مثل ترب، سير و پياز و نيز زنجفيل در رژيم غذايي چيني‌ها جاي ثابتي دارد كه باعث سلامت غذايي آنها مي‌شود. اگرچه چيني‌ها هميشه غذاهاي خود، حتي سبزي‌ها را مي‌پزند اما شيوه پخت آنها بيشتر بخارپز است و حتي گوشت را هم به اين شيوه مي‌پزند.

سوئد؛ لبنيات و ورزش

۸۱ سال سن خوبي براي اميد به زندگي در سوئد است. اين كشور شمال اروپايي اگرچه به دليل شرايط جوي چندان محصولات ميوه و سبزي نداشته و اين محصولات در سنت غذايي آنها جاي چنداني ندارد، اما نكته‌اي كه در رژيم غذايي سوئدي‌ها شاخص است، اينكه در سفره آنها لبنيات، نان سياه، خانواده بريها (توت‌فرنگي، بلوبري و… ) و ماهي جاي ثابتي دارد. كلسيم فراوان لبنيات به بدن كمك مي‌كند چربي‌ها را بسوزاند، نان سياه و نان جو آكنده از فيبر هستند، خانواده بريها (توت‌فرنگي، بلوبري و… ) هم غني از آنتي‌اكسيدان هستند و ماهي‌هاي سالمون و آزاد هم دوستدار قلب محسوب مي‌شوند. در ضمن سوئدي‌ها ملتي هستند كه بسيار به ورزش علاقه دارند و تقريبا تمامي آنها در رشته‌هاي ورزشي زمستاني كالري‌هاي زيادي مي‌سوزانند.

فرانسه؛ بشقابي پر از سبزي

فرانسوي‌ها عاشق موادغذايي هستند اما سعي مي‌كنند زياده‌روي نكنند، به همين دليل سن اميد به زندگي‌شان ۸۱ سال است. فرانسوي‌ها اهل فست‌فود يا خوردن ميان‌وعده‌هاي پركالري نيستند، در ضمن آنها هميشه جاي ثابتي براي سبزي‌ها در بشقاب‌هاي خود درنظر مي‌گيرند.

فرانسوي‌ها به‌عنوان يكي از شكم‌چران‌ترين ملت‌هاي جهان شناخته مي‌شوند و اين تناقض از آنجا مي‌آيد كه آنها عاشق غذاهاي پركالري مثل پنير، شكلات و شيريني هستند، اما با وجود خوردن اين همه موادغذايي چاق‌كننده چاق نمي‌شوند. دكتر ژانپيير باكينول، در توضيح اين مساله مي‌گويد: «آنها عاشق موادغذايي هستند اما سعي مي‌كنند زياده‌روي نكنند. فرانسوي‌ها اهل‌فست‌فود يا خوردن ميان‌وعده‌هاي پركالري نيستند، در ضمن آنها هميشه جاي ثابتي براي سبزي‌ها در بشقاب‌هاي خود درنظر مي‌گيرند. حتي اگر غذاي اصلي غذايي گوشتي باشد حجم دورچين‌ها ـ كه همگي سبزي هستند ـ از غذاي اصلي بيشتر است. در ضمن آنها در پختن گوشت از شيوه برشته، كباب و بخارپز كردن استفاده مي‌كنند كه كمتر از سرخ‌كردن مضر است.

ايتاليا؛ بخور اما کم

سن ۸۰ سال براي اميد به زندگي عالي به‌نظر مي‌رسد، چيزي که ايتاليايي‌ها به خاطر تغذيه سالم به آن رسيده‌اند، اما چگونه؟ رستوران‌هاي ايتاليايي هم در سراسر جهان شعبه دارند اما غذاهاي سنتي ايتاليايي و رژيم غذايي معمول مردم اين كشور ربطي به بشقاب‌هاي پر از گوشت و سس‌هاي مختلف پاستا كه در اين رستوران‌ها سرو مي‌شود، ندارد. رژيم غذايي سنتي ايتاليايي‌ها غني از حبوبات و سبزيجات است.

پاستا در ايتاليا بسيار محبوب است اما دكتر گانزامورو از دانشگاه ميلان مي‌گويد كه برخلاف تصور مردم ساير كشورها، حجم پاستايي كه ايتاليايي‌ها در يك وعده غذايي مي‌خورند كم است و معمولا حجم اصلي بشقاب را سبزي‌ها و زيتون پر مي‌كند. همچنين ايتاليايي‌ها با روغن زيتون ـ يعني روغني كه براي قلب خوب است ـ پخت و پز مي‌كنند، شيوه پخت و پز آن هم بيشتر گريل‌كردن، بخارپز و آبپزكردن است تا سرخ‌كردن.

اسپانيا؛ بادام زميني محبوب

بسياري از مردم جهان اسپانيايي‌ها را با تصوير مردمي در حال خوردن گاوهاي كباب‌شده روي آتش به‌ياد مي‌آورند و برهمين اساس فكر نمي‌كنند كه رژيم غذايي آنها سالم باشد. اما دكتر باكينول در مورد مردم اين كشور جنوب اروپا مي‌گويد: بايد اسپانيايي‌ها و سنت غذايي آنها را ستايش كرد، رژيم غذايي آنها به نوعي رژيم غذايي مديترانه‌اي غني از فيبر و كم‌چربي است. آنها با روغن زيتون آشپزي مي‌كنند و ميزان سبزي‌ها و حبوبات در غذاي آنها بالاست البته اسپانيايي‌ها ماهي و ميگو هم به فراواني مي‌خورند. بادام زميني محلي و ميوه‌هاي محلي هم در غذاي آنها جاي ثابتي دارد.

 

کره جنوبي : نيم‌كيلو گوشت قرمز در ماه

مردم كره جنوبي را مي‌توان جزو سالم‌ترين مردم جهان با سن اميد به زندگي ۷۹ ساله دانست كه بين عادات غذايي اين مردم و آنچه مي‌خورند و سلامت آنها ارتباط وجود دارد. مردم كره‌جنوبي عموما رژيم غذايي كم‌چربي دارند كه شامل توفو، ماهي، نودل و سبزي‌ها خاص غني از مواد مغذي و سالم به نام كيميچي است. اگرچه گوشت باربیكيو شده يكي از غذاهاي مورد علاقه كره‌اي‌هاست اما ميزان استفاده از آن زياد نيست. مردم كره‌جنوبي به‌طور متوسط سالي بين ۷ تا ۸ كيلوگرم گوشت قرمز مي‌خورند اما مردم آمريكا سالانه حدود ۳۰ كيلوگرم گوشت قرمز مصرف مي‌كنند.

يونان؛ بادمجان و فلفل

دكتر پاستوس لازياريداس، متخصص تغذيه در آتن مي‌گويد: «مردم فعلي يونان مثل اجداد خود لاغر نيستند. در واقع مدرن‌شدن باعث شده شمار افراد چاق و داراي اضافه‌وزن دراين كشور بالا برود. متأسفانه در حال حاضر حدود ۶۰ درصد مردم يونان داراي اضافه‌وزن هستند. اما رژيم غذايي سنتي و آنچه به‌طور معمول خوراك اجداد ما بوده به‌عنوان يكي از الگوهاي رژيم غذايي سالم در سراسر جهان شناخته شده است. اين رژيم شامل چربي‌هاي اشباع‌نشده، حبوبات كامل، سبزي‌ها و ميوه‌هاي تازه و ماهي است. در اين رژيم غذايي گوشت قرمز به‌طور محدود مصرف مي‌شود. به‌طور معمول در غذاي مردم ما ماهي ساردين غني از امگا۳، نان جو غني از فيبر و سبزي‌هايي نظير بادمجان و فلفل جاي دارد.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

 

لینک کوتاه : https://sanattourism.ir/?p=50163

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.