تاریخ : جمعه, ۱۵ تیر , ۱۴۰۳ 29 ذو الحجة 1445 Friday, 5 July , 2024
3

روستاي قمرود

  • کد خبر : 52909
  • 22 ژوئن 2019 - 10:42
روستاي قمرود

روستاي قمرود قم را بيشتر با زيارتگاه‌ها و مساجد و مدارس و حوزه‌هاي علميه‌اش مي‌شناسند. از آنجا که شهر زيارتي قم سر راه تهران قرار گرفته، مسافران زيادي از آن بازديد مي‌کنند، اما اين استان کويري جاذبه‌هاي ديگري دارد که پس از زيارت از حرم مطهر حضرت معصومه و ديگر زيارتگاه‌هاي اين شهر مي‌تواند مورد […]

روستاي قمرود

قم را بيشتر با زيارتگاه‌ها و مساجد و مدارس و حوزه‌هاي علميه‌اش مي‌شناسند. از آنجا که شهر زيارتي قم سر راه تهران قرار گرفته، مسافران زيادي از آن بازديد مي‌کنند، اما اين استان کويري جاذبه‌هاي ديگري دارد که پس از زيارت از حرم مطهر حضرت معصومه و ديگر زيارتگاه‌هاي اين شهر مي‌تواند مورد توجه گردشگران قرار گيرد. روستاي قمرود در شمال شرقي قم که حدود ۲۰ کليومتر با قم فاصله دارد، يکي از کهن‌ترين روستاهاي قم و ايران به‌شمار مي‌رود.

شش امامزاده؛ يکي از مکان‌هاي مذهبي و تاريخي اين روستاست که در سال ۱۳۳۱ قمري بنا شده است. در اين بقعه شش تن از نوادگان امام موسي‌کاظم(ع) مدفونند. ويژگي شاخص بنا، کاشي‌هاي هفت‌رنگ عصر قاجاريه و کتيبه‌هاي کاشيکاري بر فراز قسمت ورودي بناست.

قلعه قمرود که در حاشيه اين روستا و در شمال کوه سفيد و در جوار کاروانسراي کاج واقع شده، از جاذبه‌هاي تاريخي قمرود است. اين قلعه را ميرزا‌نظام غفاري براي اسکان خانواده خود و اطرافيانش در جوار شرقي قلعه کهن قمرود که مربوط به دوره صفوي بود برپاداشت. اين قلعه داراي بازارچه و يک حياط مرکزي بوده که گرداگرد آن اتاق‌هايي وجود داشت.

قره‌تپه قمرود نيز که مربوط به هزاره ششم پيش از ميلاد است، يکي ديگر از جاذبه‌هاي اين روستاست که قدمت اين روستا را نشان مي‌دهد. اين تپه باستاني فروردين ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۱۹۹۲ در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

پل شکسته قمرود يکي ديگر از جاذبه‌هاي تاريخي استان قم است که البته با روستاي قمرود فاصله دارد و در گردنه‌اي که به روستاي کاج مي‌رود، روي رودخانه قره‌چاي، آثار مخروبه آن به‌جاي مانده است. دهانه‌هاي اين پل که با گل مسدود شده از آجر ضربي است و در پايه‌هاي جنوبي آن آجرهاي بسيار قطوري به‌کار رفته که در بناهاي دوره ساساني ديده مي‌شود. اين پل در معبر بسيار قديمي ساساني که اصفهان را به ري متصل
مي‌کرد، واقع شده و در طول تاريخ چندبار تعمير شده است. اين پل صفوي اسفند ۱۳۸۳ با شماره ثبت ۱۱۵۰۴ به عنوان يکي از آثار ملي ايران به ثبت رسيد.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در  توریسم پرس  دنبال کنید.

لینک کوتاه : https://sanattourism.ir/?p=52909

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.