تاریخ : یکشنبه, ۱۷ تیر , ۱۴۰۳ 1 محرم 1446 Sunday, 7 July , 2024
5

غذای بنفش را بیشتر بشناسید

  • کد خبر : 36469
  • 28 آگوست 2018 - 11:15
غذای بنفش را بیشتر بشناسید

غذای بنفش را بیشتر بشناسید قروت نوعی فرآورده شیری است (نوعی کشک به رنگ تیره) که مردم خراسان جنوبی، بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می‌کنند. قروت، شاید این نام غذا برای خراسانی‌ها آشناتر باشد، غذای خوشمزه‌ای که از جنس کشک است. بعد از برگزاری سفره بنفش بیرجندی به […]

غذای بنفش را بیشتر بشناسید

قروت نوعی فرآورده شیری است (نوعی کشک به رنگ تیره) که مردم خراسان جنوبی،
بیرجند از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می‌کنند.
قروت، شاید این نام غذا برای خراسانی‌ها آشناتر باشد، غذای خوشمزه‌ای که از جنس
کشک است.
بعد از برگزاری سفره بنفش بیرجندی به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی
و گردشگری خراسان جنوبی، دانش فرهنگ غذای محلی قروت خراسان جنوبی در
فهرست میراث کشور ثبت شد.

آشنایی با قروت غذای محلی خراسان جنوبی

امروزه قروت با هویت جمعی خراسان جنوبی آمیخته شده، به طوری که وقتی فردی
از مقامات رسمی به بیرجند سفر می‌کند، قروت هم در کنار غذا های دیگر سرو می‌شود.

قروت ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه شده سپس بعد از حل شدن مواد آن در آب
عصاره ای بنفش رنگ حاصل می شود که آنرا به ۲ حالت مصرف می کنند یا می جوشانند
و یا به صورت سرد مصرف می کنند.

این غذا به مانند بسیاری از غذاهای لذیذ مشابه آن، از فرآورده‌های دامی تهیه شده
و رنگ زیبای آن نظر شما را به خود جلب خواهد کرد.
برای تهیه آن بصورت گرم باید مقداری پیاز یا سیر سرخ شده را با کمی نمک، فلفل سیاه
و دارچین مخلوط کرده و بعد از آن قروت را به اضافه کرد، سپس آن را بر روی حرارت گذاشت.
نکته قابل توجه آن است که قبل از آن که به جوش بیاید از روی حرارت باید بر داشته
شود که بدین صورت آماده سرو است. قروت گرم را نیز گاهی با بادمجان، سیب
زمینی، کدو و سبزیجات پخته مثل اسفناج هم می توان میل کرد.

قروت در حال حاظر از جمله غذاهای سنتی بیرجند و سایر شهرهای خراسان جنوبی
است که در بیشتر بخش‌های این منطقه مصرف می‌شود.

تاثیر غذای محلی بر فرهنگ

سید احمد برآبادی مسؤول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع
دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این زمینه گفت: تاثیر غذا و فرهنگ یک رابطه
دو سویه است، همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل‌گیری این نوع غذای محلی
می‌شود غذای محلی هم بر فرهنگ تاثیرگذار است.
وی افزود: نمادگرایی غذای محلی قروت در ادبیات شفاهی، تاثیر آن بر زبان و استفاده
از واژگان غذایی در موارد غیرغذایی از جمله مباحثی هستند که در فرهنگ خراسان
جنوبی وجود دارد .

مسؤول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
خراسان جنوبی اظهار کرد: قروت از جمله غذاهایی است که از فرآورده‌های دامی تهیه
می‌شود و رنگ بنفش و زیبای آن نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.
برآبادی یادآور شد: این غذا از جمله غذاهای سنتی شهرستان بیرجند و خراسان جنوبی
است که هنوز در بیشتر نقاط آن را طبخ می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: قروت بیرجندی(کشک محلی) خراسان جنوبی در فهرست میراث
ناملموس ملی به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه : https://sanattourism.ir/?p=36469

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.